60 deka kicsontozott marhalábszárat 2-2,5 centis kockákra vágunk. 1 nagyobb vörös- hagymát és 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt 4 evőkanál olajban, egy lábasban megpirítjuk; vagyis addig sütjük, amíg a lábszár körös körül ki nem fehéredik, a hagyma pedig üveges nem lesz. Ekkor 1 kiskanál jóféle pirospaprikával meghintjük - de szebb lesz a pörkölt színe, ha csak a vége felé keverjük bele, egy kevés vízzel fölöntjük, kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük. 1 mokkáskanál köménymaggal meg egy kevés cseresznyepaprikával fűszerezzük. 1 paradicsom szárát kimetsszük, 1 paprikát kicsumázunk, mindkettő húsát apróra vágjuk, és a húshoz keverjük. Ha lecsót használunk, akkor azt is föl kell aprítani. A lábast lefedjük, és a húst kis lángon 1,5-2 óra alatt vajpuhára pároljuk; közben néha megkeverjük, és ha ezalatt zsírjára sülne, egy kevés vizet mindig aláöntünk. Köretnek különféle savanyúságokat adunk hozzá.

A recept a www.mesterszakacs.eu ajánlásával készült.

Termékeink

Tekintse meg termékeinket látványos formában, ahol egyszerre látja a tulajdonságokat és kiszereléseket is.

Tovább a termékekre >>