60 deka kicsontozott marhalábszárat 2-2,5 centis kockákra vágunk. 1 nagyobb vörös- hagymát és 3 gerezd fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítjuk, és a hússal együtt 4 evőkanál olajban, egy lábasban megpirítjuk; vagyis addig sütjük, amíg a lábszár körös körül ki nem fehéredik, a hagyma pedig üveges nem lesz. Ekkor 1 kiskanál jóféle pirospaprikával meghintjük - de szebb lesz a pörkölt színe, ha csak a vége felé keverjük bele, egy kevés vízzel fölöntjük, kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük. 1 mokkáskanál köménymaggal meg egy kevés cseresznyepaprikával fűszerezzük. 1 paradicsom szárát kimetsszük, 1 paprikát kicsumázunk, mindkettő húsát apróra vágjuk, és a húshoz keverjük. Ha lecsót használunk, akkor azt is föl kell aprítani. A lábast lefedjük, és a húst kis lángon 1,5-2 óra alatt vajpuhára pároljuk; közben néha megkeverjük, és ha ezalatt zsírjára sülne, egy kevés vizet mindig aláöntünk. Köretnek különféle savanyúságokat adunk hozzá.

A recept a www.mesterszakacs.eu ajánlásával készült.

A töltelékhez 60 deka pulykafelsőcomb filét ledarálunk. Fél fej vöröshagymát meg 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítjuk, és 2 evőkanál olajban megfonnyasztjuk, a húshoz adjuk. 6-8 evőkanál főtt rizstés 1 tojást belekeverünk, kb. fél evőkanálnyi sóval ízesítjük, megborsozzuk, majorannával meg pirospaprikával fűszerezzük. Kb. 12 savanyúkáposzta-levélbe töltjük. 1,5 kiló savanyú káposztát aszerint, hogy milyen savanyúan szeretjük, kimossuk. A szálakat át is vághatjuk, hogy ne legyenek túl hosszúak. 1 közepes vöröshagymát meg 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk, finomra aprítunk, és egy lábasban, 4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Félrehúzva kb. 1 evőkanál pirospaprikával meghintjük, majd az aprókáposztát belekeverjük. Kb. 1 kiskanál sóval ízesítjük, majoránnával és csípős paprikakrémmel tüzesítjük. 1 füstölt (lehet főtt füstölt is) pulykafelsőcombot vagy 1 szál pulykakolbászt beletesszük, majd a káposzta tetején szép sorban elrendezzük a töltelékeket. Annyi vízzel (7-8 deci) öntjük föl, amennyi majdnem ellepi. Felforraljuk, majd az edényt félig letakarjuk, az ételt egyenletes tűzön puhára főzzük. Tálaláskor a töltött káposztához néhány szelet főtt füstölt húst is rakunk, és tejfölt is kínálunk hozzá.

A recept a www.mesterszakacs.eu ajánlásával készült.

 

Termékeink

Tekintse meg termékeinket látványos formában, ahol egyszerre látja a tulajdonságokat és kiszereléseket is.

Tovább a termékekre >>